Vissza

Három hangulatjavító ötlet a mindennapokra

Sokféle módszer létezik azért, hogy kiegyensúlyozottak, boldogak legyünk. Most három nagyon egyszerű, minden nap használható ötletet írok le, hogy feltöltődhess, jókedvre derülj és harmóniában legyél önmagaddal és környezeteddel.

1. Nevess sokat!

Mosolyogni mindig jó, még akkor is, ha csak arra telik tőlünk, hogy kinevessük magunkat :)
Több tanulmányban kimutatták már a nevetés jótékony hatásait:
  • csökkenti a stresszt
  • emeli a boldogsághormonok szintjét
  • nyugtatja a szervezetet
Ráadásul mindenkinek jól esik egy mosoly, annak is, aki kapja, és annak is, aki adja. Szóval mosolyra fel! :)
Feladat: mosolyogj magadra minden alkalommal, amikor tükörbe nézel!

2. Lazíts!

Miután hazaérsz a munkádból, szánj magadra minden nap legalább 10 percet, – de ha tudsz, fél órát vagy többet is – amikor valami olyasmivel foglalkozol, ami segít elengedni az egész napos pörgést, ellazít és feltölt energiával. Ez lehet egy beszélgetés a családoddal, barátaiddal, egy kellemes séta vagy kocogás, éneklés vagy tánc, olvasás, horgolás – bármi, ami örömet okoz neked. Még ha tényleg sok is a dolgod, érdemes ezt beiktatni, hogy utána jobb kedvvel, energikusabban folytathasd a napod.

3. Kapcsolódj a természettel!

Menj kirándulni, túrázni, vagy csak ülj le pihenni egy fa tövébe az erdőben vagy egy parkban. Ha ezekre nincs alkalmad, ölelj meg egy fát! Lehet, hogy először furának tűnik, de hidd el, nagyon jó érzés!:)
Jó időben mezítlábozz a fűben! Nemcsak igen kellemes , de serkenti a vérkeringést, erősíti az izmokat, ízületeket, ráadásul stresszoldó hatású, így jótékonyan hat az egész szervezetedre.
Legyenek növények az otthonodban is. Az öntözésen túl közben foglalkozz velük kicsit: simítsd meg a leveleiket, dícsérd meg őket, milyen szépek – meglátod, meg fogják hálálni. :)
Nyilatkozat
A kineziológia és a többi, általam használt módszer nem gyógyít és nem pszichoterápiás módszer, hanem a stressz, a lelki és az energetikai blokkok oldásával segít egyensúlyba hozni a szervezetet.
A honlapon megjelenõ információk nem helyettesítik az orvosi kezelést vagy diagnózist, hanem ezek mellett használható stressz oldására illetve betegségek kezelésének kiegészítő támogatásaként.