Vissza

Őszi gondolatok

A fák lassan levedlik nyári levélruhájukat, hogy felkészüljenek a télre, a hidegre. Mi, emberek is a természet ritmusa szerint működünk, bár ezt sokszor elég nehéz megélni civillizált, rohanó életünkben. De minél inkább próbálunk visszatérni természetes ritmusainkhoz, annál egészségesebb, kiegyensúlyozattabb életet élhetünk.
A tél a befele fordulás ideje. Hótakaró alatt pihennek a földek, szinte mozdulatlan, dermedt a táj. Ilyenkor mi is lelassulunk. Leülepszenek az év során történtek, elmélyülünk, közelebb juthatunk magunkhoz.
Tavasszal a természet ébredésével, a zöldbe boruló növényekkel és a melegedő napsugarakkal együtt mi is élénkebbé, energikusabbá válunk. Könnyedén fogunk bele új dolgokba vagy esünk neki egy régóta halogatott feladatnak, és az egész világ színesebbé válik.
A nyárhoz kapcsolódik az erőteljes növekedés, a bőséges gyümölcs- és virágözön. Korábbi munkánk gyümölcse is elkezd beérni. Folyamatosan ápolnunk kell, dolgoznunk vele, de egyre több eredményét fogjuk látni, és egyre jobban táplál bennünket.
Ősszel beérnek az utolsó magok, feltölti minden állat és növény a maradék tartalékait. A fák színpompázó ruhát öltenek, majd lehullatják elsárgult, megszáradt leveleiket, hogy energiájukat ne kelljen a téli hidegben párologtatásra fordítaniuk. A földeken learatják a termést, megtrágyázzák a talajt, hogy ellássák tápanyaggal, és felkészülhessenek a téli pihenésre. Ahhoz, hogy ezzel a ritmussal összhangban élhesd meg az őszi hónapokat, töltsd fel te is tartalékaidat, és engedd el azt, amire már nincs szükséged.
Mint ahogy a fáknak itt az ideje lehullatni leveleiket, nekünk is itt az ideje levetni, elengedni azokat a gondolatainkat, szokásainkat vagy akár kapcsolatokat az életünkből, amik már nem visznek előre, amik elszívják energiánkat, mérgeznek minket. Engedd el ezeket a korlátokat, hogy új, teremtő, pozitív érzéseknek és élményeknek adhasd át a helyet, a figyelmed. Töltekezz fel érzésekből, élményekből, amik jól esnek neked! Olvass, kirándulj, találkozz barátaiddal, táncolj! Menj ki a természetbe, élvezd az őszi nap sugarait, barangolj a közeli erdőben.
Fontos, hogy a lelked mellett a testedet is töltsd fel tél előtt. Ha eddig nem tetted volna, kezdj el valamit mozogni. Sportolj, táncolj, ugrálj unokahúgod trambulinján, sétálj egyet a város körül, mindegy, mit mozogsz, a lényeg, hogy élvezd, amit csinálsz.
Táplálkozásodra is fordíts egy kis figyelmet: fogyassz minél kevesebb finomított cukrot, helyette egyél friss gyümölcsöt, zöldséget. És persze igyál meg naponta legalább 2 liter vizet, ez elengedhetetlen testünk egyensúlyáért.
Végül, mint eleink az aratóbálok idején, ünnepeld meg te is az évben eddig megtett munkád, elért sikereidet! Legyél büszke arra, amit eddig learattál, elértél, amiben fejlődtél, és mondj magadnak köszönetet, miközben a szeptemberi szellő játszik hajadon a délutáni napsütésben. :)
Ha úgy érzed, segíthetek Neked rögzült érzelmeid, gondolataid elengedésében, a kineziológia ill. az egyéni tanácsadás eszközeivel támogathatom utadat!


Katona Bernadett - 20/397-0897

Nyilatkozat
A kineziológia és a többi, általam használt módszer nem gyógyít és nem pszichoterápiás módszer, hanem a stressz, a lelki és az energetikai blokkok oldásával segít egyensúlyba hozni a szervezetet.
A honlapon megjelenõ információk nem helyettesítik az orvosi kezelést vagy diagnózist, hanem ezek mellett használható stressz oldására illetve betegségek kezelésének kiegészítő támogatásaként.