Mi a kineziológia?

A kineziológia egy olyan önfejlesztő és stresszoldó módszer, ami segít feloldani a bennünk levő lelki blokkokat és a minket gátló hitrendszereinket, amik akadályoznak, hogy megteremthessük testi-lelki egyensúlyunkat és megvalósíthassuk céljainkat. Segít a lelki harmónia megtalálásában, önbizalomhiány, életkori krízisek vagy kapcsolati problémák esetén, de képességeink fejlesztésében, önmagunk megismerésében is.
Ötvözi a Hagyományos Kínai Gyógyászat ismereteit és a nyugati kutatások eredményeképp létrejött eljárásokat. Eszköze az ún. izomtesztelés, aminek segítségével felmérhető, hogy a test energiarendszerében hol történt energiaelakadás, és különböző korrekciós technikák segítségével oldja ezeket a blokkokat.
A kineziológus az izomtesztelés során azt használja fel, hogy információ szinten minden sejtünk elraktározza mindazt, ami történt velünk, fogantatásunktól a jelen pillanatig. Stressz hatására izmaink elgyengülnek, s az izomtesztelés segítségével arról kapunk visszajelzést, hogy egy adott dolog okoz-e, és ha igen, hol okoz stresszt és energia elakadást a szervezetben.
 Bővebben a Touch For Health és a kineziológia energetikai hátteréről
Testünkben az energia – a chi – folyamatosan áramlik az ún. meridiánokon keresztül, ellátva minden sejtünket, szervünket energiával. Ha a szervezetet bármilyen stresszhatás éri, ez az áramlás felborul, egyes helyeken felhalmozódik az energia, míg máshova nem jut el megfelelően. Ez a stresszt kiváltó okok és annak fennállásának hosszától függően különböző módokon nyilvánul meg a szervezetben, fáradtság, kedvetlenségtől kezdve különböző fizikai és lelki tüneteken át akár krónikus betegségekig.
A Touch For Health az egyes tünetek, betegségek mögötti energetikai kiegyensúlyozásával hat a szervek, szervezet működésére, serkenti az elakadt energiaáramlást, segít egyensúlyba hozni a szervezetet és beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait. Amennyiben a klienst ért stressz mögött érzelmi probléma is húzódik, segít annak oldásában, és a hozzá kapcsolt negatív berögzülések megváltoztatásában, ezáltal kiváló eszköz képességeink, személyiségünk fejlesztésére is.
A kineziológus eszköze az ún. izommonitoring vagy izomtesztelés. A Touch For Health minden fő meridiánhoz (ezekből 14 db van) hozzárendelt egy izmot, melynek tesztelésével képet kapunk az adott meridián és az egész energetikai rendszer állapotáról. Ehhez a kineziológus a karok és a lábak izmait meghatározott pozícióba állítja egy-egy kar- és lábhelyzet felvételével, majd gyengéd nyomást fejt ki a testrészre.
A kapott energetikai minta alapján akupunktúrás pontok, nyirok- és vérkeringést stimuláló pontok masszírozásával és egyéb korrekciós lágy technikákkal egyenlítjük ki a megbomlott egyensúlyt.
Miben segít?
 • tudatosan feldolgozni a konfliktusokat, félelmeket, negatív életeseményeket
 • stresszek, munkahelyi, családi és párkapcsolati konfliktusok kezelésében
 • önbizalomhiány, önelfogadási problémák esetén
 • életkori krízisek feldolgozásában
 • életminőségünk fejlesztésében
 • kreativitásunk és képességeink kibontakozásában
 • önmagunk megismerésében, tudatosságunk fejlesztésében és belső harmóniánk kialakításában
 • a kommunikáció és az önkifejezés útjában álló gátak feloldásában
 • fejleszti az akaratot, a koncentrációt, a tanulási képességet
 • alvásproblémák esetén
 • testi panaszokhoz kapcsolódó energetikai problémák feltárásában és oldásában
Hogyan zajlik egy kezelés és hány alkalomra van szükség?
Először átbeszéljük, hogy mi a problémád, miben szeretnél segítséget kapni. Megfogalmazzuk az oldás célját, majd izomteszteléssel azonosítjuk a problémához kapcsolódó energia elakadásokat, esetleges múltbeli blokkokat.
Ehhez megkérlek, hogy miközben az elérendő célodra gondolsz, a karod vagy lábad állítsd bizonyos testhelyzetbe, majd enyhén megnyomom az adott testrészt. Ez a folyamat tulajdonképpen maga az izomteszt.
Ezután a kapott energetikai minta alapján elvégezzük a szükséges korrekciókat, melyek az alábbiak lehetnek:
 • akupunktúrás pontok tartása, masszírozása
 • keringési és nyirok reflexterületek masszírozása
 • érzelmi stresszoldás jelenben, múltban vagy jövőben
 • különböző mozgásos gyakorlatok
 • vizualizációs technikák, hangok, színek használata stb.
Végül átbeszéljük, hogy érezted magad a kezelés során, milyen érzetek, gondolatok merültek fel benned, illetve egyszerű, otthon végezhető feladatokat kapsz, amiket végezve folyamatosan segítheted céljaid elérését.
A találkozások száma egyéntől függő, hiszen ez mindig a probléma mélységétől és a kliens nyitottságától, változtatni akarásától függ.
Egy kineziológiai oldás hossza átlagosan 60 és 90 perc között van.
Jogi nyilatkozat
A kineziológia nem gyógyít és nem pszichoterápiás módszer, hanem az energetikai blokkok és a negatív érzelmi stressz oldásának hatására segít beindítani a szervezet öngyógyító folyamatait, és egyensúlyba hozni a szervezet testi, lelki, érzelmi hármasát.
A honlapon megjelenõ információk nem helyettesítik az orvosi véleményt, diagnózist vagy kezelést, hanem ezek mellett használható betegségek kezelésének kiegészítő támogatásaként.
© 2020 | napfenykucko.hu | | dsgn.camo