Vissza

Hogyan találd meg a kineziológusod?

Bármelyikünkkel előfordulhat, hogy olyan elakadás, probléma vagy kezelhetetlennek tűnő stressz üti fel a fejét az életünkben, amit szeretnénk megoldani, de már úgy érezzük, nincsen hozzá eszközünk. Ha úgy érzed, nem megy egyedül, vagy jó lenne iránymutatást kapnod, érdemes lehet felkeresni egy kineziológust vagy más segítő szakembert, aki segít kibogozni a benned zajló folyamatokat, oldani az elakadásokat.
De mi alapján válaszd ki a számodra legmegfelelőbb kineziológust, és mire figyelj közben?
Minden segítő foglalkozás sikerének alapja, hogy őszinte tudj lenni magaddal és a tanácsadóval is. Ehhez erős bizalom szükséges, ezért az egyik legfontosabb dolog a szimpátia megléte. Ha már tudod, hogy kineziológushoz, coach-hoz vagy éppen családállítóhoz szeretnél fordulni, nézd meg, kik dolgoznak a településeden vagy hozzád közel. Kinek az oldalát olvasva érzed úgy, hogy megszólít? Kivel tudnál kapcsolódni, bizalmasan beszélni a képei, írásai alapján? Mert lehet, hogy szakmailag nagyon jó valaki, de ha téged teljesen a főnöködre emlékeztet, miközben pont a munkahelyi stresszt szeretnéd oldani, nem biztos, hogy ő lesz számodra a megfelelő választás
Persze a szimpátia mellett érdemes utánanézni annak is, hogy milyen kompetenciákkal rendelkezik az illető. Segítővé válhat valaki egy két hétvégés tanfolyam után is, de ha látod, hogy valaki rendszeresen képezi magát, akkor valószínűleg több eszköz is van a kezében ahhoz, hogy a számodra épp megfelelőt tudja alkalmazni.
Általában érdemes elgondolkoznod az olyan ajánlatokon, ahol azonnali változást és instant csodát ígérnek. Az emberi lélek nem gombnyomásra működik. Nem attól fog jobbá válni az életed, hogy a kineziológus megnyomkodja párszor a karodat, hanem nagymértékben rajtad is múlik, hogy beépíted, használod-e a kapott gondolatokat, technikákat a mindennapjaidba.
Ha kiválasztottad, kihez szeretnél elmenni, a következőkre figyelj az oldás során! (ezek egy része csak kineziológusokra, de másik része bármilyen segítő szakemberre vonatkozik)
A kezeléshez le kell vetkőzni
Egyik kineziológiai rendszer használatához sem kell levenni a ruhádat! Ha ezt kéri tőled valaki, akkor az illető nem kineziológiai oldást végez.
A kineziológus ingát használ izomtesztelés helyett
Noha több, mint 42 ága létezik a kineziológiának, egy dolog mindegyikben közös: az izomtesztelés. Ha a testtől kérdezünk valamit, nem használunk semmilyen külső eszközt, sem ingát, sem angyalkártyákat, hanem tesztelünk egy izmot.
A kineziológus megmondja, hogy mit kell tenned, mi lenne jó neked
Ezt rajtad kívül senki sem tudhatja! Csak te tudhatod, hogy neked mi a jó. Azt elmondhatja, hogy adott esetbenn ő mit tenne, vagy tett egy hasonló helyzetben, de ezt csakis, mint személyes példát, azért, hogy kaphass valamilyen támpontot. De megmondani a tutit senki helyett sincs jogunk.
Hamis ígéretek
Találkoztam már olyan tanácsadóval, aki mindenféle betegségekből ígért felgyógyulást, vagy épp azzal reklámozta magát, hogy a kezelés után garantálan más emberként fogsz kilépni az utcára. Ismét leírom, a kineziológia vagy bármelyik másik eszköz, nem csodaszer. Igen, hatalmas változásokat lehet vele elérni, de ahhoz kellesz te is.
Diagnózisokat állít fel
Egy kineziológus soha nem állapít meg betegségeket, nem diagnosztizál, ez az orvos dolga. Lehet, hogy a tapasztalatai alapján van sejtése egy esetleges megbetegedésedről, de ebben az esetben tovább fog irányítani a megfelelő szakemberhez.
Manipulál
Be akarja neked beszélni, milyen rossz állapotban vagy, milyen lelki bajaid vannak. Irányítani akar, ahelyett, hogy rád bízná a döntést.
Ítélkezik
egy kineziológusnak vagy más segítő szakembernek sincs joga ahhoz, hogy elítéljen téged, vagy valamilyen cselekedeted. A mi feladatunk a segítségnyújtás. Szeretettel, odafigyeléssel, ítélkezésmentesen.
Ha kérdésed van a cikkel vagy a kineziológiával kapcsolatban, vagy úgy érzed, tudnék neked segíteni elakadásod oldásában, keress bátran a lenti elérhetőségeken!
Szeretettel: Berni
      +36 20 397 08 97
      kapcsolat@napfenykucko.hu

Nyilatkozat
A kineziológia és a többi, általam használt módszer nem gyógyít és nem pszichoterápiás módszer, hanem a stressz, a lelki és az energetikai blokkok oldásával segít egyensúlyba hozni a szervezetet.
A honlapon megjelenõ információk nem helyettesítik az orvosi kezelést vagy diagnózist, hanem ezek mellett használható stressz oldására illetve betegségek kezelésének kiegészítő támogatásaként.